Dagsrytmen i småbørnsgruppen

Vores formål er ligesom børnehavens, at være så meget ude som muligt i al slags vejr. I vinterhalvåret har vi har mulighed for at bruge vores store Tipi, laden og vores overdækkede terrasse.

6.30 - 7.15 er der lige nu sampasning med børnehaven.

7.15 – ca. 8.00 er der morgenstund med hygge, hvor vi læser og hjælper hinanden med at gøre klar til, at vi går ud.
Er der behov for formiddags lur, får de det.
Der laves sansemotorisk træning med alle børn, hvor de bliver gynget i alle retninger og bliver rullet på den store bold.

Ca. kl. 9.00 sidder vi på græsplænen eller ved vores borde/bænke og spiser vores hjemmebagte boller, frugt med vand til.
Vi synger goddag sang, hvor alle børnene bliver nusset efter tur.
Der laves sansemotorisk træning med de børn, som ikke fik i første omgang, de bliver gynget i alle retninger og bliver rullet på den store bold.

Til ca. kl. 10 -10.30 leger børnene. De finder forskellige dyr, som vi snakker om, de eksperimenterer med deres kunnen ved at kravle op og ned, de laver ”mad” og serverer og der foregår mange lege.
Vores opgave som de ansvarlige voksne er at være opmærksom på hvert enkelt barns behov og udvikling. Her inddrager vi rytme, sproglig opmærksomhed, sang, fællesskab i at lytte til hinanden som historie fortælling og andre regelstyrede lege.
En gang om ugen har vi en fodre dag, hvor vi i en fællestur går op til klappegården, hvor børnene er med til at fordre og samle æg.

Vi vælger at dele børnene op, når vi kan se, at de ”store”, 1.6 år til 3 år, mangler udfordring, her bruger vi børnehavens arealer.

Ca. kl. 10.00 går vi ind med de små, ”kravle børn”. De store kommer ind ca. 20 min senere.
Alle får vasket hænder og leger indtil, der er gjort klar til frokost.

Ca. kl. 10.45, når alle sidder ved bordet, synges der en lille sang, og der spises rugbrødsmadder samt grønsager.
Vi serverer varm mad eller grød 1 gang om ugen.

Ca. kl. 11.15 sidder børnene og venter på hinanden for at holde bordskik, så synger vi TAK for mad sangen.
De får en klud, så de kan tørre deres hænder og mund, derefter bliver de sendt i hold ud for at børste tænder.

Børnene sidder på, hver deres grønne måtte i badeværelset med deres tandbørste og børster tænder, de kommer op en efter en for at få gennemgået deres tænder med en sang.
De får herefter alt tøj af og får et fodbad. Turen gå efterfølgende ind i stuen, som er blevet belagt med tæpper og skind. Her sætter barnet sig på et udvalgt tæppe med en bog.
Hvert barn får massage fra top til tå.

Mellem kl. 11.20 og 12.00 bliver børnene puttet i ”hængende barnevogne”. De 2-3 årige sover på madrasser.

Mellem kl. 14 – 15.30, efter middagslur, er der frugt og boller/rugbrød i haven. Om efteråret og vinter kan der serveres frugt i køkkenet.

Eftermiddagene foregår ude, hvor vi leger. Når efterårsmørket falder på, kan vi være indendørs evt. i børnehaven.
Børnene tilbydes brød eller boller senere på dagen, ca. kl. 16.

Vi følger årstidernes skiften i naturen. Ved vores årlige traditioner som f.eks. jul og påske, leger vi traditionsbundne lege samt klip og klister.